11 yaşındaki Gui Khury tarihe geçti! Başaran ilk insan o oldu

Brezilya’da corona virüsü pandemisi nedeniyle okullar kapanırken kaykayın dahi çocuğu olarak görülen 11 yaşındaki Gui Khury, bu arayı tekniğini kusursuzlaştırmak için değerlendirdi.

Bu süreçte antrenman yapmak için bol bol vakit bulan Khury, dikey rampada başarılı bir inişle 1080 derece dönüş yapmayı başaran ilk insan oldu!

Kaykay sporunun efsanevi ismi Tony Hawk’ın 1999’da (Gui Khury doğmadan 9 sene önce) 31 yaşındayken 900 derecelik dönüşle adını tarihe yazdırırken Khury, kaykaycıların hayalini kurduğu hareketi de 11 yaşında başarmış oldu. Genç sporcu 8 yaşındayken de 900 derecelik dönüşü başaran en genç kaykaycı olmuştu.

Tony Hawk, 900 derecelik dönüşünü kariyerinin en önemli anı olarak nitelendirmişti. Gui Khury, Facebook hesabından paylaştığı rekor videosunda “1080!!! Olanları tarif edecek kelime bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

‘İzolasyon yardımcı oldu!’

Gui Khury’nin babası Ricardo Khury Filho, Reuters’a verdiği röportajda “Corona virüsü izolasyonu yardımcı oldu çünkü okul hayatı varken antrenman yapmaya zaman bulamıyordu. Okuldan eve döndüğünde çok yorgun oluyordu. Şimdi daha fazla süre evde, daha iyi besleniyor, çalışmak için daha fazla vakti var ve antrenmanlarına daha fazla odaklanabiliyor. Bu da ona yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

Erdem TALAYHAN / İçerik Editörü
erdem@sakinca.com
@sakinca_dunya (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});