ABD'ye kaçan Bolsonaro için 'İtalya'dan vatandaşlık istedi' iddiası

Brezilya'da eski devlet başkanı Jair Bolsonaro destekçilerinin düzenlediği protestoların etkileri sürerken, Bolsonaro'nun İtalya'dan vatandaşlık talebinde bulunduğu iddiası gündeme geldi. Sözkonusu iddialar, İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlık, böyle bir ihtimal olsa bile talebinin "muhtemelen yanıtsız kalacağını" belirtti.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, "Bolsonaro böyle bir şey talep etmedi ancak başvursa bile vatandaşlık alabileceğini sanmıyorum" dedi.

Öte yandan Bakanlık, Bolsonaro'nun dört oğlundan ikisinin, Edoardo ve Flavio'nun 2020'de vatandaşlık talebinde bulunduğunu doğruladı.

Yeşiller Partisi lideri Angelo Bonelli ise "Bolsonaro ve ailesine vatandaşlık verilmemesi için" hükümete çağrıda bulundu. Bonelli, Bolsonaro'nun oğullarının ayrıcalıklı muamele görmemesi gerektiği uyarısında bulundu. İtalya siyasetçi, "Hükümeti net olmalı. Darbecilerin destekçileri için vatandaşlık verilmemeli" dedi.

Eski devlet başkanı, dün hastaneye kaldırılması ardından gelen "geçmiş olsun" mesajlarına teşekkür ederken 30 Aralık 2022'de gittiği ABD'nin Florida eyaletinden ne zaman ülkesine döneceğine ilişkin detay vermedi.