Adliye saldırısını AYM ile hesaplaşmaya alet ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın başında olduğu, Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı Sabah gazetesi, Emrah Yayla üzerinden AYM’yi hedef aldı.

Bugün öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi C Kapısı önünde silah çatışma gerçekleşti. Çatışmada, eylemciler Emrah Yayla ve Pınar Birçok’un polis tarafından etkisiz hale getirildiği, bir vatandaşın ise hayatını kaybettiği bildirildi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emrah Yayla ve Pınar Birçok’un DHKP-C üyesi olduklarını açıkladı.

SABAH GAZETESİ, ADLİYE SALDIRISI ÜZERİNEN AYM’Yİ HEDEF ALDI

 

Saldırının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın başında olduğu, Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı Sabah gazetesi, Emrah Yayla hakkında bir haber yayımladı.

İlker Turak imzalı haberde, Emrah Yayla hakkında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), hak ihlali kararı verdiği ifade edildi. AYM’nin, milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararları üzerine MHP ve AKP’nin sık sık hedef alındığı günlerde Yayla haberinin “AYM’den DHKP-C'li terörist Emrah Yayla hakkında şoke eden ‘hak ihlali’ kararı!” başlığıyla verilmesi ise dikkat çekti.