Araç Kiralama Devinin İflası İstendi: Davayı Ünlü Profesör Açtı

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen iflas istemli davaya göre, şimdilerde, kritik bir davaya dönüşen olay 10 Ekim 2021 günü yaşandı. Anılan gün D-100 karayolunda Ankara yönünde doğru hareket eden Prof. Dr. Serdar Kale’nin aracına, seyir halindeki bir araç çarptı.

ÇARPAN ARAÇ TAM KUSURLU BULUNDU

Kazaya ilişkin tutanakta, Prof. Dr. Kale’nin aracına çarpan araç yüzde 100 kusurlu bulundu. Anılan aracın sürücüsünün ehliyetinin de olmadığı anlaşıldı. Getir Araç Dijital Ulaşım Çözümleri AŞ tarafından işletilen araç nedeni ile Kale, yargı yoluna gitti.

Kale'nin aracında 320 bin liralık değer kaybı tespit edildi.

ŞİRKETE KARŞI İCRA TAKİBİNE GEÇTİ

Şirkete karşı açılan davada, araçtaki değer kaybı 320 bin TL olarak hesaplandı. İstanbul Anadolu 25. Asliye Ticaret Mahkemesi, anılan tutarın faizi ile ödenmesine karar verdi. Kale, mahkemenin kararı ile icra takibine geçti. Şirket avukatları takibe itiraz etti. İtiraz üzerine, icra takibi durdu.

Kazaya yol açan aracın sürücü ehliyetsiz çıktı.

‘İFLAS’ İSTEMLİ DAVA AÇTI

Prof. Dr. Kale bu kez, ‘itirazın iptali ve iflas’ istemi ile yeni bir dava açtı. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davada, ön inceleme duruşmasının 9 Şubat’ta yapılması kararlaştırıldı.