Azerbaycan-Ermenistan arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor

Azerbaycan ile Dağlık Karabağ'daki Ermeni güçler arasındaki dünkü ağır çatışmalarda en az 55 kişi hayatını kaybederken, diplomatlar konunun bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında ele alınabileceğini bildirdi. Azerbaycan yaptığı son dakika açıklamasıyla çatışmaların bugün de devam ettiğini duyurdu. Yerel basında yer alan haberlere göre Ermeni ordusunun yüksek rütbeli 4 yetkilisi yaşamını yitirdi.

Azerbaycan Ordusu Füzuli yönünde karşı saldırısını sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sabah 07.00 ile 08.00 arasında cephe hattının Fuzuli-Cebrail istikametinde Ermeni ordusuna ait 4 tankın daha Azerbaycan ordusu tarafından imha edildiği ve çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});

Ermenistan provokasyonlarına devam ediyor
Açıklamada, Azerbaycan'ın Daşkesen ilinin 29 Eylül yerel saatle 07.30'dan itibaren Ermeniler tarafından toplarla ateş açıldığı kaydedildi. Yetkililer, Azerbaycan Ordusu tarafından olayla ilgili gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

 

Dağlık Karabağ yönetimi dün gece yaptığı açıklamada Azeri güçlerle yaşanan çatışmalarda 53 askerinin öldüğünü, çatışmaların başladığı Pazar günü ise 31 askerin hayatını kaybettiğini ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı.

Azerbaycan savcılık makamı ise iki Azeri sivilin Pazartesi, beş kişinin ise Pazar günü hayatını kaybettiği 30’unun yaralandığını açıkladı. Asker kayıpları hakkında bilgi verilmedi.

Diplomatlar, İngiltere, Belçika, Estonya, Fransa ve Almanya’nın konuyu bugün kapalı kapılar ardında toplanacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündemine getirmeyi planladıklarını söyledi.

ALİYEV: 10 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ

Azerbaycan lideri İlham Aliyev, bugün yaptığı açıklamada olayların başladığı günden beri 10 Azerbaycan vatandaşının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Interfax haber ajansının “flaş” koduyla servis ettiği haberde, 3 gündür devam eden gerilimde 10 Azerbaycan vatandaşının öldüğü aktarıldı.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});

ERMENİ ORDUSUNA BÜYÜK DARBE

Taraflar arasında çatışma devam ederken hem Azeri hem de Ermeni basınında yer alan haberlere göre üst düzey Ermeni askerlerinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Yerel basında yer alan haberlere göre Ermenistan ordusu yüksek rütbeli üç yetkilisini kaybetti… Yaşamını yitirenlerden birinin Yarbay Lernik Babayan olduğu belirtilirken Tümgeneral Arakel Martikyan ve Yarbay Vardanyan Lernik Aregi ile birlikte Albay Nikoai Haykyan’ın da çatışmada yaşamını yitirdiği belirtildi.

Martikyan’ın Ermeni ordusunda genel istihbarat dairesi başkanı olduğu kaydedildi.

Erdem TALAYHAN / İçerik Editörü
erdem@sakinca.com
@sakinca_dunya Erdem TALAYHAN / İçerik Editörü
erdem@sakinca.com
@sakinca_dunya      (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});