Belçika'da terör saldırısı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, IŞİD üyesi olduğu belirtilen bir şahıs tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. İlk gelen bilgilere göre 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

 

Savcılık Sözcüsü, soruşturma başlatıldığını söylerken, saldırganın neden ateş açtığı konusunda herhangi bir şey söylemedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu söyledi. .

İsveç Milli Takımı, Euro 2024 eleme grubu karşılaşmasında, Belçika ile oynuyor, ancak kurbanların maç için Brüksel'de olup olmadıkları belirsizdi.

TEKBİR GETİREREK ATEŞ ETTİKLERİ BELİRTİLDİ

Saldırganın yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçeleştirdiği saldırıda otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.

Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği bölgedeki dükkanların kapatıldığı ve terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldı. İsrail- Filstin gerilimi tırmanırken Avrupa'da gerçekleşen bu saldırı dikkat çekti. Tanıklar sanıkların tekbir getirerek ateş ettiğini söyledi. Saldırı sonrası akıllara 'İsrail-Filistin Gerilimi Avrupa'ya mı Yayılıyor?' sorusu geldi.