Ersan Şen: Adayım... Çarşamba günü Akşener ile buluşacak

Hukukçu Ersan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada "Sayın Meral Akşener’den ve İYİ Parti’den böyle bir teklif gelirse elbette seve seve kabul ederim." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Faruk Aksoy'un "Ersan Hocam, Meral Hanım arayıp sizi Cumhurbaşkanı adayımız olarak görmek istiyoruz dese ne yaparsınız?" sorusu üzerine söz konusu açıklamaları yapan Ersan Şen, sosyal medyada da gündem oldu.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da gelişmeleri şöyle özetledi:

'Az önce Prof. Ersan Şen’le konuştum. Ersan hoca, Akşener’den cumhurbaşkanı adaylığı teklifi geldiği takdirde “Evet” diyeceğini söyledi. “Sözümün arkasındayım” dedi. Akşener ile Ersan hoca bugün bir daha telefonlaşacak. Görüşme büyük ihtimalle çarşamba günü İstanbul’da yapılacak.'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da görüşmeyi doğruladı.

Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Ersan Şen'in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğünü ve Akşener ile Şen'in istişare amacıyla bir araya geleceğini duyurdu.

Zorlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir."