Foça’nın Kalbi Taşlaşmasın!

İzmir'in turistlik ilçesi Foça’nın kalbinde yer alan Pers Mezar Anıtı’nın da bulunduğu doğal sit alanı Bahçecik Mevkinde kurulmak istenen taş ocağını asla kabul etmeyeceklerini belirten vatandaşlar isyan etti. "Tüm İzmirlileri Foça'mızın zeytin ağaçlarına ve tarihine sahip çıkıyoruz" diyerek cumartesi günü yapılacak  basın açıklamasına davet etti.

FOÇA BELEDİYESİ, "Foça'nın zeytin ağaçlarına ve tarihi dokusuna sahip çıkıyoruz" parolasıyla Yenibağarası Pers Mezar Anıtı önünde yapılacak basın toplantısına dayanışma için tüm halkı davet etti. 

21 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de Yenibağarası Pers Mezar Anıtı önünde yapılacak basın toplantısı için Foça ve Yenifoça pazar yerinden saat 10.30’da araç kaldırılacak. Foçalılar ayrıca "#foçanınkalbitaşlaşmasın" hastagiyle seslerini sosyal medya üzerinden duyurmak için herkesi dayanışmaya çağırdılar.

Foçamızın Zeytin Ağaçlarına ve Tarihine Sahip Çıkıyoruz. Pers Mezar Anıtı’nın da yer aldığı doğal sit alanı Bahçecik Mevkinde kurulmak istenen taş ocağını asla kabul etmiyoruz!  Basın açıklaması için 21 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de Yenibağarası Pers Mezar Anıtı önünde buluşalım.  Foça ve Yenifoça pazar yerinden saat 10.30’da araç kalkacak.  #foçanınkalbitaşlaşmasın