Nurcan Karakaya ve Bedirhan bebeğin şehit olduğu hain saldırının failleri yakalandı

Yüksekova'da asker eşi Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan'ın şehit edildiği saldırının faillerinden PKK'lı terörist Metin Daşdemir yakalandı. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler'i ziyaretinde gazetecilere, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca terör örgütü PKK/KCK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İKİNCİ TERÖRİST DE YAKALANDI

Terörist Metin Daşdemir ile birlikte  eylemleri gerçekleştiren ve olayda parmak izi çıkan Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı Evin Sevim, Yüksekova Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Diyarbakır’da yakalandı.

Bu kapsamda terör örgütü mensubu "Azat" kod adlı Metin Daşdemir'in Yüksekova ilçesi Yeniışık köyünde işbirlikçi N.T'nin evinde saklandığının öğrenilmesi üzerine operasyon düzenlendiğini belirten Akbıyık, bu teröristin 04.00 sıralarında yakalandığını kaydetti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Karakaya ile bir uzman çavuş ve 3 güvenlik korucusunun şehit edilmesi olaylarına katıldığı belirlenen terörist ve bu kişiyi evinde saklayan 3 zanlı yakalandı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler'i ziyaretinde gazetecilere, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca terör örgütü PKK/KCK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay