ABD yaptırım olmaması için şartı açıkladı

İngiliz Reuters haber ajansına göre; iki partiden de vekiller, güçlü bir yanıt görmek istediklerini söylese de Trump’ın partidaşları Cumhuriyetçiler, daha fazla ihtiyat gösterdi.

Senato Dış İlişkiler Komitesi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Jim Risch, Trump’ın salı günü Cumhuriyetçi senatörlerle Beyaz Saray’da yaptığı toplantıyı hatırlatarak, “hararetli tartışmaların yaşandığını fakat bir sonuca varılmadığını” ifade etti.

Risch, “Çok uzun zamandır Türkiye’nin S-400’lere sahip olmasının kabul edilemeyeceğini söylüyordum. Bu noktada duruyorum. Şimdi bu neye dönüşecek? İlerleyip nasıl olacağını görelim” dedi.“Türkiye’nin S-400’leri aktif hale getirmesi sonucunda ilişkilerimize zarar gelmesinin önüne geçebilecek bir yol bulmalıyız. Türkiye noktasında kazan-kazan yoluna bakıyoruz, kaybet-kaybet değil. Müttefikimiz Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması’nı müzakere ederek daha güçlü bir ilişki kurabileceğimizi umuyorum. Bu, ekonomilerimizi bütünleştirecek ve her iki ulus için de bir kazan-kazan anlamına gelecek.”

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay