Bekçilik sınav sonuçları için büyük gün! Bekçilik sınavı sorgulama ekranı

Bekçilik sınavı sonuçları için verilen tarih geldi, bekçi adayları sabah saatlerinden itibaren bekçilik sınavı sonuçlarını sorgulamak için internete akın etmeye başladı. Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından oluşan Bekçilik sınavı sonuçlarını bekleyen adaylar sık sık sonuçların açıklanıp açıklanmadığına dair araştırmalar yapıyor. Bekçilik sınavı için sonuç günü geldi. Bekçi adayları sınavda beş şıklı, çoktan seçmeli yüz soruya yanıt verdi. Bekçi olabilmek için en az 50 puan yapmak gerekiyor. Bekçilik sınav sonuçları MEB tarafından açıklanacak. İşte sınav sorgulama sayfası…

BEKÇİLİK SINAVI İÇİN SONUÇ GÜNÜ

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçları kısa süre içinde açıklanacak, https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz sorgulama yapmak için aşağıdaki bağlantı linkini kullanabilirsiniz.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

BEKÇİLİK SINAVI SORU VE CEVAPLARI

BEKÇİLİK SINAV SONUCU NASIL HESAPLANIR?

Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılıyor. Unutmayın yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin