Bakırköy'de kadına şiddete hayır etkinliği

Çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı etkinlikte konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Halim Kızılırmak, toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak amacıyla yaptıkları programa katılan herkese teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "evreni birlikte paylaştığımız her türlü varlığa karşı yapılan şiddete karşı olduğunu söyledi. Toplumun artan hassasiyetine ve duyarlılığına karşın, özellikle kadınlara olan şiddetin azalmadığını belirten Kerimoğlu, çocuk yaşta evlilikler, töre cinayetleri ve şiddet içerikli haberlerin günde en az bir kez kamuoyuna düştüğünü ,

Alınacak hukuki önlemlerle şiddet sorunun üzerinden gelinemeyeceğinin bilincinde olduğunu söyleyerek konuşmasına son veren Kerimoğlu, ”Ülkemizde mutlak bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Hep birlikte herkes için özgürlük talebini yüksek sesle dile getirmek zorundayız” diyerek, şiddete karşı alınacak her türlü önlemin hem bireysel hem de kamu yöneticisi olarak destekçisi olacağının sözünü verdi.

 

   

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin