İstanbul Ekrem İmamoğlu ile birlikte koştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un, “İstanbul Senin. Durma Koş” sloganıyla düzenlediği Vodafone 41. İstanbul Maratonu, sona erdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, maratona eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte katıldı.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de koşucu olarak katıldığı yarışların startını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte verdi. Heyet, 42 kilometre 195 metrelik maraton ve 15 kilometrelik uzun mesafe koşusunu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu-Asya yakası yönünden başlattı. Köprü üzerinden Trakya-Avrupa yönüne koşan atletler, eşsiz İstanbul Boğazı manzarasına birbirinden renkli görüntülerle katkıda bulundu.

Gazeteciler de takip ettikleri İmamoğlu'na, köprü üzerinde, “Hep koşacak mısınız sayın Başkan” sorusunu yöneltti. İmamoğlu, soruya, “Köprünün üzerinde biraz yürümeyi düşünüyorum, koşmayı düşünmüyorum. Federasyon başkanımız, ‘Köprü uzun, koşmayla bitmez' diye uyardı” yanıtını verdi.

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay