Efsane Cuma indirimleri adı altında vatandaşı salak yerine koyma oyunu ifşa oldu... Sosyal Medya birbirine girdi

ABD ve İngiltere’de büyük indirimlerin yapıldığı Black Friday (Kara Cuma), Türkiye’de fiyasko oldu. Firmalar önce fiyatı artırıp, sonra sözde indirim yaptı.

E-Ticaret ve perakende sektöründe alışveriş çılgınlığı başladı. ABD ve İngiltere'de reel ve büyük indirimlerle tanınan Black Friday; taklit isimlerle Türkiye'de de uygulanmaya çalışıldı ama fiyasko oldu. Kara Cuma, Efsane Cuma, Şahane Cuma isimleriyle firmalar, yüzde 90'a varan indirimler yapacağını açıkladı. Kara Cuma'yı, Türkiye'deki e-ticaret siteleri ve bazı markalar önce büyük haberlerle tanıttı.

ÖNCE FİYATLARI ŞİŞİRDİLER SONRA 'İNDİRİM' DEDİLER

Kara Cuma'yı, Türkiye'deki e-ticaret siteleri ve bazı markalar önce büyük haberlerle tanıttı. Kimi firmaların bugün ve yarın da devam ettirdiği sözde indirimler ile hem perakende hem e-ticaret tarafında, alışveriş rekoru beklendiği açıklandı.

"SALAK YERİNE KOYUYORLAR"

Ürünlerin kendi değerinden daha fazla bir fiyat belirleyen firmalar, fahiş fiyatlarla ürünleri pazarladı. Ürün fiyatlarını şişiren firmaların oyunu ifşa oldu.

Sosyal medyada Trend Topic olan olayda vatandaşlar, 300 liralık ürünlerin 1000 liraya satıldığını ekran görüntüsü alarak paylaştı. Sosyal medyada sert tepki gösteren kullanıcılar, "İndirim adı altında insanları salak yerine koyuyorlar" şeklinde yorum yaptı.

İşte sosyal medyadaki o mesajlardan bazıları...

 

 

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin