CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu EYT'yi nasıl çözeceğini açıkladı

Kılıçdaroğlu Maltepe Ekonomi Forumu’nda konuştu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi dışında iktidar olup da varlığını sürdüren hiçbir parti yok. Siyasi Partiler Yasası kimden kaldı bize. Darbecilerden, biz buna darbe hukuku diyoruz. Bütün yasaların darbe hukukundan arındırılmasını istiyoruz. AB standartlarında demokrasi için hukuk sistemimizi darbe hukukundan arındırmalıyız.

SİYASETİ HANGİ SEKTÖR FİNANSE EDİYOR

Neden bizim insanlarımız 3. sınıf bir demokrasiye mahkum ediliyor. Demokrasiden yana bütün güçlerin bir araya gelip bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor. Neden siyasal iktidar inşaat sektörünü kutsadı. Siyaseti hangi sektör, kim finanse ediyor?

Toplum neden yolsuzluklara duyarsız. Devlet başkanının yolsuzluklardan pay alması bile makul karşılanmaya ve bu konuda yazılar yazılmaya başlandı. Tank palet fabrikası satıldı mı, hayır. Kiralandı mı hayır. 25 yıllığına bedava verildi. 5 kuruş alınmadı. Müslümanız diyenler var, kul hakkı nedir kardeşim. Siyasetçi hesap vermeye gerek bile duymuyor. Hukuki alt yapısı büyük ölçüde oluşturuldu.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilikte yaşa takılanların sorunu aile sigortası ile çözülecek. Daron Acemoğlu hocamız söyledi. Sosyal yardımların yapılmasında önce kaynak yaratmak gerek diye. Doğrudur. Aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu temelden çözebiliriz.

 

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay