Ekrem İmamoğlu, rektörlerden sonra şimdi de üniversite yöneticileriyle bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, rektörlerin ardından 43 vakıf üniversitesinin ve 3 vakıf meslek yüksekokulunun mütevelli heyeti başkanlarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. İmamoğlu, rektörler toplantısında yaptığı sunumun bir benzerini başkanlarla da paylaştı. İstanbul'da öğrenim gören yerli ve yabancı öğrencilerle ilgili rakamsal bilgiler ileten İmamoğlu, kütüphane ve yurt konusunda eksiklikler bulunduğunu belirtti.

Gençlerin büyük şehirlere taşınma ve buralarda yoğunlaşma arzusu olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Dolayısıyla bizim bu yoğunlaşmayı nitelikli hale getirmemiz lazım. Yeteneğin, bilginin, teknolojinin ya da ekonominin verimli bir şekilde yoğunlaşmasını sağlamamız lazım. Bu süreçler iyi koordine edilmediği takdirde, bu sefer mutsuz kentler var edebiliyoruz. Bunun farkındayız ve gelişimimizi destekleyici bir yol haritası ortaya koyma çabası içerisinde olacağız” dedi.

“YENİ ÇAĞIN EN ÖNEMLİ DUYGUSU; DEMOKRASİ”

Ülkelerin gelişmesinde teknolojik üstünlüklerin tek başına yeterli olmadığını vurgulayan İmamoğlu, “Bu yeni çağın en önemli duygularının tolerans olduğunu, demokrasi olduğunu ve bundan dolayı tercih edildiğini hepimiz gözlemliyoruz. Bu gerçeklikten uzak duramayız. Dünyanın değişik yerlerinden yaratıcı ve başarılı insanları eğer kendi içlerine çekebiliyorlarsa bazı ülkeler ve şehirler, bu duygularla, verdikleri fırsatlarla bunu başarabiliyorlar.

Görüyoruz ki, bazı ülke ve şehirlerin sırrı tam da burada. O bakımdan dünyada yaratıcı o yeni neslin yoğunlaştığı 20-25 metropol var, bunu da gözlemliyoruz. Bu şehirler, yaratıcı insanları cezbetmek için organize bir çaba ortaya koyuyorlar. Bu şehirlerin en lokomotif olanları da oraların belediyeleri ve tabii ki paydaşları; üniversiteler, sanayi odaları, ticaret odaları. Bu konuda önemli adımları gözlüyoruz. Önemli örneklerle iş birliği yapıyoruz” şeklinde konuştu

“İYİ BİR İŞ BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

“Burası İstanbul” diyen İmamoğlu, “Baktığımızda, ‘Neyimiz eksik' diye sorduğumuzda; açıkçası eksiğimiz yok, fazlamız var. Sadece iyi bir organizasyona ve iyi bir iş birliğine ihtiyacımız var. Bu alanda nasıl hep birlikte çalışabiliriz, bu gerçekliği görüp nasıl hep birlikte hareket edebiliriz, tam da açıkçası bu sorunun cevabı için buradayız. Şehrimiz için, insanlarımız için, bu kentin daha büyük bir vizyonla dünyaya kendini servis etmesi için hangi çalışmaların, hangi araştırmaların altına hep birlikte imza atabiliriz.

.

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin