CHP’li Öztrak'tan sert eleştiri: Ateşkes sözünü mutabakat metninde göremedik

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Suriye’de 33 şehit verdiğimiz saldırı sonrası 5 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Putin’le Moskova’da görüşen Cumhurbuşkanı Erdoğan’ı eleştiren Öztrak, şunları söyledi:

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK FİYASKOSU

* Kremlin’e giden süreç cumhuriyet tarihinin en büyük fiyaskosudur. Bu fiyaskoda sevinilecek tek şey daha fazla şehit vermemek uğruna sahada askeri faaliyetlerin durdurulmasıdır. Bir an evvel kalıcı bir ateşkes sağlanmalıdır.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

PUTİN SÖYLEYİNCE KABUL ETTİ

* Kapalı kapılar ardında Rusya aracılığıyla Esad ile konuştuğunuzu dünyaya beyan eden siz oldunuz. Biz bunlar olmasın diye iktidarı defalarca uyardık, kendilerine beş maddelik yol haritası verdik. O gün bizim söylediklerimize küfürle cevap veren Erdoğan, Putin bizim dediklerimizi söyleyince beş maddenin çoğunu kabul etti.

* Tekrar soruyoruz: İdlib’de hava kontrol üstünlüğü sağlanmadan, Rus yetkililere askerlerimizin koordinatlarını vermeden askerlerimizi sahaya neden, kim sürdü? Vatandaşımız bu ikiyüzlülüğü görmez sanıyorlar. Erdoğan’ın defalarca söylediği ateşkes sözünü bir mutabakat metninde göremedik.

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});