Koronavirüs dünyayı sardı! İtalya'da 46 doktor öldü

Ölümcül virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 24 bini geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayısının 5 bin 698'e, can kaybının da 92'ye yükseldiğini duyurdu. İşte koronavirüs salgınıyla ilgili dünyada yaşanan son dakika gelişmeler...

Salgının en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 969 kişi artarak, 9 bin 134'e yükseldi. Ayrıca hayatını kaybedenlerin 46'sın doktor olduğu açıklandı. Görünmez bir düşmana karşı mücadele ettiklerini belirten Acil Tedarik Komiseri Domenico Arcuri, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 66 bin 414'e ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Covid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 86 bin 498'e çıktığını duyurdu.

Virüsü kedisine bulaştırdı

Belçika'da 5 Nisana dek geçerli olan sokağa çıkma yasağı 19 Nisan'a kadar uzatıldı. Liege kentinde korona salgınına yakalanan bir kadın, virüsü kedisine bulaştırdı. Bu, Avrupa'da insandan kediye ilk bulaşma vakası olarak kayda geçti. Yetkililer, hayvandan insana virüs bulaşmasına dairse bir kanıt olmadığını kaydetti.

Vaka sayısı 600 bini geçti

Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 600 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bini aşmış durumda... En fazla vaka görülen ülke, 104 bin 256 vakayla ABD olurken, onu 86 bin 498 vakayla İtalya takip ediyor.

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});