Abdullah Kiğılı: Bir lira dahi kira vermem

Türkiye'nin önde gelen hazır giyim markalarından Kiğılı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bloomberg HT'de soruları yanıtladı. Kiğılı son dönemde koronavirüs salgını sebebiyle çok konuşulan AVM kiralarıyla ilgili dikkat çekici sözler sarfetti.  AVM'lerle kira konusunda görüşmelerinin sürdüğünü belirterek "Şunu herkes bilmeli, kapalı kaldığımız müddetçe kimseye 1 lira dâhi kira veremeyeceğiz" dedi. Kığılı ayrıca geçtiğimiz günlerde internet üzerinden market ürünleri satışına başlayan yeni girişimi ile ilgili konuştu. 'Marketçi değiliz' diyen Kiğılı bu satışı bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.

'1 lira dâhi kira veremeyeceğiz'

Kiğılı, cadde ve alışveriş merkezlerindeki mal sahiplerinin kira istemede haklılık payı olduğunu ancak kapalı kaldıkları süre boyunca kendilerinden kira istenmesinin büyük bir haksızlık olduğunu belirtti.

Kiralarla ilgili görüşmelerin devam ettiği bilgisini veren Kiğılı, “Cadde mağazalarımızdan büyük bir sıkıntı çekeceğimizi zannetmiyorum. AVM’lerin sahiplerinin büyük bir çoğunluğu Avrupa’daki fonlar. Şimdiye kadar yaptığımız görüşmelerde 'Avrupa’da mağazalar kapalı da olsa kiraları alıyoruz' minvalinde konuşuyorlar. 

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});