Dolar haftaya nasıl bir başlangıç yaptı? Rekor zirvede olan Dolar TL kuru bilgileri (6 Nisan 2020)

Dünyanın gündemi yeni haftada da corona virüsü olacak. Piyasalar önemli bir verinin olmadığı yeni günde corona virüsü salgınının etkilerini, bu etkileri azaltmak için alınan önlemler ve yapılan açıklamaları izlemeye devam edecek. Dolar/TL haftaya 6.70 seviyesinin üzerinde başladı.

 DOLAR 6,7563 

 EURO 7,3059 

 ALTIN 354,18 

 BİST 91.038 

Sağlık Bakanlığı, corona virüsü nedeniyle dün akşam itibarıyla son 24 saatte 73 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 574'e yükseldiğini açıkladı. Vaka sayısı 3 bin 135 artışla 27 bin  69’a ulaştı.

Corona virüsüne yakalanan ve evinde karantinada bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, semptomları devam etmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, Britanya ekonomisini corona virüsü salgınının etkileri karşısında desteklemek için kamu harcamalarında yaşanan artışı fonlamak üzere geri dönülmez şekilde para basmayacaklarını söyledi.

PETROLÜN KADERİ 9 NİSAN’DA BELLİ OLACAK

OPEC ve Rusya, petrol üretim kısıntısının ela alınacağı ve bugün yapılacağı duyurulan OPEC+ toplantısının 9 Nisan Perşembe gününe ertelenmesini kararlaştırdılar.

Rus ulusal varlık fonu yöneticisi Kirill Dmitriev, Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretimini azaltacak bir anlaşmaya “çok, çok yakın” olduğunu söyledi. Dmitriev, CNBC’ye yaptığı açıklamada “Bence piyasa bu anlaşmanın önemli olduğunu biliyor. Bu anlaşma piyasa için çok önemli olan istikrarı sağlayacak ve anlaşmaya çok yakınız” dedi.

Brent petrolün fiyatı 30 doların üzerine çıkarak 33 dolar seviyesini gördü.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, corona virüsü krizinin ekonomi üzerinde yarattığı baskının üstesinde gelmekte zorlanan Euro Bölgesi üyelerine yardımın Avrupa seviyesinde gelmesi gerektiğini savundu.

 

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});