Davutoğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımla iktidarın ekonomik politikalarını eleştirdi.

ÖRTÜLÜ BİR TEFECİLİK ROLÜNE Mİ SOYUNUYORSUNUZ?

Ekonomik sorunların krediyle çözülemeyeceğine vurgu yapan Davutoğlu, kredilerle vatandaşların daha da borçlandırıldığını söyledi.

Davutoğlu, “Ulusal ve uluslararası tüm normlara teamüllere aykırı politikalar nedeniyle bankacılık sistemi bugüne kadar düşünülmesi dahi zor olan uygulamalara girişiyor.

‘Kredi ver de nasıl verirsen ver’ kafasıyla sisteme empoze edilen akıl dışı politikalar, bazı bankaları yabancı para mevduatlarda minimum miktar ve vade uygulamasına zorluyor.

Ülkenin yıllardır en büyük sorunu olan tasarruf yetersizliğini, liyakatsiz bir kadro ile ele aldığınız günübirlik kararlarla daha da derinleştiriyorsunuz.

Nedir size bütün ekonomik sorunların krediyle çözülebileceğini düşündüren? Milleti daha fazla borçlandırarak nereye gideceksiniz? Corona tahvili üzerinden hibe olarak millete verin dediğimiz kaynakları şimdi millete kredi olarak verip milleti borçlandırarak örtülü bir tefecilik rolüne mi soyunuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});