Instagram paylaşımları hapis cezası getirdi

Instagram'da 3 milyon takipçisi bulunan Sama El-Masry, paylaştığı videoların müstehcen olduğu gerekçesiyle 3 yıl hapis ve 115 bin 350 lira para cezasına çarptırıldı.

Dünya, ünlü Mısırlı dansçı, oyuncu ve şarkıcı Sama El-Masry’nin sosyal medya paylaşımları nedeniyle aldığı hapis cezası haberiyle çalkalanıyor.

Sosyal medyayı aktif kullanan Sama El-Masry'nin Tiktok ve Instagram hesaplarında milyonlarca takipçisi bulunuyor.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});

'Müstehcen' gerekçesi tutuklattı

Sama El-Masry'nin Instagram ve Tiktok paylaşımları anında 10 binlerce beğeni alıyor. El-Masry, popüler video paylaşım platformlarında video ve fotoğraf paylaşımlarının 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle geçen nisan ayında tutuklanmıştı.

Mısırlı dansçı, sosyal medya paylaşımlarının 'ahlaka aykırı' durumlar içerdiği gerekçesiyle 3 yıl hapis ve 115 bin 350 lira para cezasına çarptırıldı.

Paylaşılan içeriğin çalındığını ve rızası olmadan telefonundan paylaşıldığını söyleyerek suçlamaları reddeden El-Masry, karara itiraz edeceğini söyledi.Mısır parlamentosu üyesi John Talaat konuyla ilgili olarak, “Özgürlük ve sefahat arasında büyük bir fark var' açıklamasında bulundu.

Reuters Habe Ajansı'nın bildirdiğine göre El- Masry dışında bir grup kadın sosyal medya fenomeni, YouTube ve Instagram kullanıcısı daha geçtiğimiz aylarda aynı suçlamayla ilgili olarak tutuklanmıştı.

 

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});