Gençlerin kafası karıştı... TikTok’ta ne oluyor?

ByteDance firmasının 2013 yılında geliştirdiği sosyal performans uygulaması TikTok şu sıralar herkesin dilinde. Türkiye’de de Kişisel Verilerin Korunması Kurulu uygulamanın şahsi bilgileri ihlal edip etmediğini araştırmak üzere inceleme başlattı.

TikTok hakkında son bir yıldır kişisel verilerin ihlaline ilişkin güçlü iddialar var fakat son dönemde ortaya atılan iddiaların kaynağı bir siber güvenlik uzmanının sosyal medya paylaşımına dayanıyor.

‘VERİ İHLALİ ÜST DÜZEYDE’

Bangorlol isimli bir Reddit kullanıcısı iki ay önce TikTok uygulamasını ters mühendislik (reverse engineering) yöntemi ile çalıştırdığını söyleyerek bulduğu çıktıları kullanıcılar ile paylaştı.

Bangorlol 15 yıldır siber güvenlik alanında çalışan biri olduğunu sözlerine eklerken TikTok'ta kişisel verilerin ihlalinin üst düzeyde olduğunu savundu.

Kullanıcı Reddit paylaşımında TikTok'un kişisel verilerin ihlali dışında cep telefonlarına yüklü diğer uygulamalar aracılığı ile de bilgiler topladığını yazdı. TikTok'un telefon rehberine de erişimi olduğu belirtildi. Cep telefonunun işlemcisi ve depolama alanlarının da TikTok tarafından görülebildiği savunuldu.

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});