Valilikten İstanbul için üst üste uyarılar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’u sağanak yağış, su ve sel baskınları konusunda uyardı. Son dakika açıklamasıyla İstanbul Valiliği'nden de İstanbullulara aşırı yağış uyarısı geldi. Valilik 5 günlük hava tahminlerini açıklayıp önlem alınması için vatandayı uyarırken, İstanbul dışında 8 il için de yarın özelinde ‘sarı’ kategoride uyarı yapıldı.

Meteoroloji, İstanbul’da kuvvetli ve gök gürültülü yağmur beklendiğinin bilgisini paylaşarak vatandaşları oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı uyardı. İstanbul’u ‘sarı’ kategoride uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında şöyle denildi:

 “Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağmur uyarısı

 İstanbul Valiliği, yarın sabah saatlerinden itibaren Anadolu yakasının doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinin bilgisini paylaşarak vatandaşları yaşanabilecek olumsuzlara karşı uyardı. İstanbul Valiliğinden yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’da Anadolu yakasının doğu ilçelerinde (Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe) yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

 

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});