ATV'nin sevilen yarışma programında şaşırtan Kırklareli sorusu

Kırıkkale ile Kırklareli zaman zaman karıştılır. Kırklareli'nin "Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli" parolası her ne kadar bu karışıklığın önüne geçen bir slogan olsa da gerek haberlerde gerekse de sosyal medya da sık sık karıştırılan bu iki il bu defa aynı soruda buluştular.  

ATV'nin sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan "Kırklareli’den yola çıkıp, Kırıkkale’ye varan biri için hangisi doğrudur?" sorusu sosyal medyada da gündem oldu.

Kırklareli’den yola çıkıp, Kırıkkale’ye varan biri için hangisi doğrudur?
A. Ekvatora yaklaşmıştır
B. Ekvatordan uzaklaşmştr
C.Kuzey kutbuna yaklşmştr
D.Güney kutbndn uzklşmştr

Sorulan sorunun Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun da sosyal medyadan paylaşmasıyla birlikte viral hale geldi. Kesimoğlu "Üstad Vedat Milor'un “menemen soğanlı mı soğansız mı olur”dan sonraki, ülkece en önemli kafa karışıklığımıza dikkat çeken soru yazarlarına teşekkür ediyorum" paylaşımını yaptı.

Başkan Kesimoğlu'nun yaptığı paylaşım binlerce etkileşim aldı. Kırklareli halkı ise soru karşısında yine bir birinden etkili mizahi şakalar yaparak başkan Kesimoğlu'nun mesajının altına yoprum yaptı.

Daha önce de benzer soru sorulmuştu

Yarışmanın yayınlanan başka bir bölümünde de Can Yaman Acar isimli yarışmacıya sorulan 5 bin liralık soruda 'Kırıkkale'den Kırklareli'ne gittim diyen biri hangi coğrafi bölgeden diğer coğrafi bölgeye yolculuk etmiştir' denilmişti. Yarışmacı telefonla joker hakkını kullanarak sorunun doğru cevabını bilmiş ve 5 bin liralık soruyu geçmişti. 

 

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});