Yeni normalleşme ne zaman başlayacak?

Normalleşme ne zaman başlayacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bugün gerçekleştirilmesi planlanan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısında Normalleşme takviminin detayları belirlenecek. Tüm yasaklar bir anda kalkmayacak. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Normalleşme takviminin önümüzdeki Kabine Toplantısında ele alacağız açıklamasında bulunmuştu. Peki Normalleşme ne zaman başlayacak, tam kapanma ne zaman sona erecek?

Normalleşme takviminin 17 Mayıs tarihinden itibaren başlaması beklenirken aşılama süreci de düşünülerek tüm yasakların bir anda kaldırılması beklenmiyor. Kademeli olarak başlayacak olan Normalleşme takvimi her il için vaka sayılarına oranla farklılık gösterebilecek.

YENİ NORMALLEŞME DETAYLARI BUGÜN AÇIKLANACAK MI? 

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan Kabine Toplantısında ele alınacak il konu normalleşme takvimi olacak. Konuya dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İnşallah 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak” ifadesinde bulunmuştu.

Melih Aytaç ORTARA / İçerik Editörü
melih@sakinca.com