Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Artık ayaklanma zamanı! Yürüyüşse yürüyüş

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından çok sert açıklamalarda bulundu. hakem Ali Şansalan'ın yönetimi doğrultusundaTFF'ye yüklenen Koç önce Kim Min-Jae'nin kırmızı kartını yorumladı. Koç, "Pozisyonları daha net incelediğimiz zaman Avrupa'da böyle pozisyonlara verilmiyor. Camia ile taraftarıma sesleniyorum. Sakin olun" dedi.

Ali Koç'tan operasyon sözleri

Fenerbahçe Başkanı şöyle devam etti: "Bu takım 80 dakika boyunca 10 kişi oynadı. Sonra ne olduysa, oradan sonra oldu. Bu takımla gurur duyuyorum. Herkes çok öfkeli, herkes çok kızgın. Tıpkı 30 milyon taraftar gibi o nedenlerden öfkeliler. Bu takım son saniyeye kadar savaştı. Sonra bir penaltı oldu ki haklı bir penaltı olduğunu düşünüyorum. Hakemin tek doğru kararı buydu. Buraya art niyetle operasyon için birini yollasaydınız bu olurdu."

Galatasaray'ın Rize maçını hatırlattı

Ali Koç, "Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor camiasına da bugün bizi nezaketle ağırladıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Ancak kendisiyle de konuştuk, diğer kulüplerle de... Türkiye'de hakem camiasında kokuşmuşluk olduğu konusunda hemfikiriz. Beni en çok rahatsız eden durum, hakemin futbolcularına olan yaklaşımı, mimikleri... Galatasaray ve Rize'den özür dilerim ama Galatasaray bir gol yiyor net faul, Galatasaray gol atıyor net faul."

Ali Koç'tan Fenerbahçe camiasına büyük çağrı

Eleştirilierini daha da serteştiren Koç, Fenerbahçeli taraftarlara çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Fenerbahçe camiası artık ayaklanma zamanı! Ne gücümüz varsa omuz omuza vereceğiz ve bu gücü yıkayacağız. Yürüyüş ise yürüyüş! Sosyal medya ise sosyal medya! Artık ayaklanma zamanı. Bugün Sabiha Gökçen'e giderek bir hazırlık yapıyorlar." 

'Artık telefonla hakem atanmayacak'

Ali Koç açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Gözlemciler artık verdikleri puanları açıklayacak. Hakem atamaları öyle bir iki kişiyle olmayacak. Ondan, bundan telefon alarak atama yapılmayacak. Bu sistem artık böyle gitmez. Sahada VAR hakemi ayrı olacak, saha hakemi ayrı olacak. Belirli yaşa gelmiş bir hakem belki saha da koşamaz ama VAR'da tecrübesinden yararlanacağız.

Serdar Tatlı'ya: Bizimle inatlaşma

MHK Başkanı'na sesleniyorum; bizimle inatlaşmayın. Size el uzatıyoruz. Bizimle inatlaşmayın. Fenerbahçe taraftarı kenetlenin, gidebilenler Sibaha Gökçen'e gitsin bu gece. Bu sene biz şampiyon olacağız.

 

Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe (Ali Koç açıklama yapıyor)
Ali Koç'tan maçın hakemi Ali Şansalan için çarpıcı açıklamalar...#TSvFB #canlıyayın https://t.co/2CXBiVtx3a

— Sakınca Haber (Sondakika) (@SakincaHaber) October 17, 2021