Anneler ve Babalar dikkat! Momo tehlikesi her yerden çıkıyor

Momo oyunu son günlerde adından oldukça sık söz ettiriyor. Büyük gözleri, uzun saçları ve sıra dışı görüntüsüyle korku filmi karakterini andıran Momo adlı çizim, aslında bir japon heylektraşın karakteri. Amacının çok dışında kullanılan karakter çocukları ve aileleri psikolojik olarak sıkıntıya soktu. Karakteri kötü amaçlı kullanan bazı kişiler önceleri Whatsapp üzerinden direktifler veriyordu. Şimdilerde internette video izlerken ekranda birden beliren ilginç yaratık, çocukların kendilerine zarar vermesine yönelik bazı direktifler veriyor. Bu emirleri yerine getirmemeleri halinde gece uykuda onları öldüreceğini söylüyor. Bu emirlerin sonu ölüme kadar gidebiliyor. Dünyada çok sayıda gencin bu oyun yüzünden intihar ettiği açıklandı.

Çocukların böyle tehlikeli oyunlardan korunması için ailelere büyük görev düştüğünü açıklayan Kuantum Eğitmeni Anıl Şehirlioğlu, ”Çocuğunuzu video içerikler seyrederken asla yalnız bırakmayın. Özellikle yeni nesil televizyonlarda, youtube, instagram, facebook, vimeo gibi uygulamaları açmak oldukça kolay. Çocukların ekranda geçirdiği süreyi göz önünde bulundurun. Bunun belirli süreleri vardır.Onların tablet, telefon, televizyonda geçirdikleri zamanı ve faaliyetlerini detaylıca gözlemleyin. Çocuk profiline sahip olmayan video kanallarını engelleyin. Evde yer alan ve ortak kullandığınız bütün elektronik cihazlarda ebeveyn koruma sisteminin açık olduğundan emin olun. Belkide bunların en önemlisi onunla güçlü bir iletişim kurun, sorgulayıcı değil arkadaşça bir yaklaşım sergileyin." dedi

Tek tehlikenin MOMO olmadığını söyleyen Anıl Şehirlioğlu, Mavi Balina oyunu ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. "Çocuğunuzun Mavi Balina oyununu oynadığının belli de en belirgin özelliği vücudunda olan çeşitli izler olacaktır. Her çocuk anne ve babasına vücudunda olan bu türde izleri göstermekten kaçınır. Ancak anne ve babanın görevi çocuğunun vücudunu ona hissettirmeden gözlemlemek olacaktır. Çocuğunuz birden bire iştahtan kesildiyese bunun nedenini araştırmalı ve davranışlarını çok yakın olarak takip etmelisiniz. Unutmayın bu yaştaki çocuklar ergenlik dönemini geçirdiği için de iştahtan kesilebilir. . Çocuğunuzda mutsuzluk, geleceğe yönelik karamsar ve umutsuz, kimse ile konuşmayan bir tavrı varsa dikkatleri %100 olarak çoğuca çevirmeli. Özellikle tek çocuklu anne ve babaların bu konudaki dikkatini maksimum seviyeye çıkarması şart." diye konuştu.