Eski AKP'li bakandan Erdoğan'a açık mektup

Hüseyin Çelik, açıklamasında şu satırlara yer verdi:
"Deprem felaketinden dolayı ülke çapında bütün üniversitelerimizin uzaktan eğitime geçirilmiş olması vahim bir hata olmuştur. Bu millet, Birinci Dünya Savaşı'nda dokuz cephede savaşırken bile tek üniversitesi olan İstanbul Darülfunûnu'nu kapatmamıştır.

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN YARALAR AÇACAK

Eski bir Milli Eğitim Bakanı, 40 yıllık bir öğretim üyesi ve dünyadaki en iyi üniversiteleri yakından bilen birisi olarak söylüyorum ki, bu uygulama, telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır.

YAZIKTIR, GÜNAHTIR

Zaten pandemiden dolayı doğru dürüst üniversite yüzü görmeyen öğrencilerimiz, bir şekilde okullarını bitirecekler ama karşımıza diplomalı ancak mesleki bilgi ve beceriden yoksun mezunlar olarak çıkacaklardır. Yazıktır, günahtır!

Ülkemizde örgün eğitime devam eden üniversite öğrenci sayısı yaklaşık 4 milyondur. KYK'nın yurt kapasitesi ise sadece 850 bin kişiliktir. Yani üniversite öğrencilerimizin sadece yüzde 25'i KYK yurtlarında barınmaktadır. Hal böyleyken bütün üniversitelerimiz hangi mantıkla uzaktan eğitime geçirilir?