Zirve yürüyüşü sürüyor: Dolar/TL rekor yeniledi!
Resesyon ve enflasyon endişesi arasında kalan varlıklarda fiyatlamaların zorlaştığı görülürken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmeleri bu durumda etkili oluyor.
Cuma günü açıklamalarda bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller para politikasının piyasaların beklediğinden daha uzun süre sıkı kalması gerekeceğini ifade ederek, önemli ölçüde kredi sıkılaştırmasının oran artışlarına ihtiyacı azaltabileceğini ancak gerçek zamanlı muhakemenin zorlayıcı olduğunu kaydetti.
Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, son enflasyon verilerinin cesaret verici olmasına rağmen fiyatların hala çok hızlı arttığını savunarak, Fed'in daha fazlasını yapması gerektiğini ve bankanın bir kez daha faiz artırdıktan sonra durup durumu değerlendirebileceğini ifade etti.
DOLARDA REKOR
Bu gelişmelerle birlikte gün içinde en düşük 19,33 TL'yi gören dolar, en yüksek 19,58 seviyesine çıkarak rekor yeniledi.
Cuma günü piyasaların kapanışında dolar/TL 19,36 TL'den işlem görmüştü.
DOLAR ENDEKSİNDE DÜŞÜŞ SON BULDU
Dolar endeksi ise, cuma günü üç günlük düşüş eğilimini sonlandırarak yüzde 0,6 yükselirken, yeni haftaya da önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 101,7 seviyesinden başladı.