Fransa basınından Ekrem İmamoğlu analizi

Fransa'nın köklü gazetelerinden Le Monde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bir analiz yayımladı. “Türkiye’de seçimler: İstanbul’un jokeri, Ekrem İmamoğlu” başlığı ile yayınlanan analizde, 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken İmamoğlu'nun 'öne çıkan bir muhalefet figürü' olduğu belirtildi. Değerlendirme, gazetenin İstanbul muhabiri Nicolas Bourcier ile Angèle Pierre imzasıyla yayınlandı.

Analizde "Anketlere göre Erdoğan'ı açık ara yenebilecek tek isim olan İmamoğlu kendisi için değil başkası için çalışıyor" sözlerine yer verildi. "CHP için bir joker gibi bir anda muhalefetin seçim kampanyasına heyecan katıyor. Halihazırda zirveyi görmüş biri için bunun yutması ne kadar zor bir hap olduğunu kimse bilmiyor" ifadelerinin yer aldığı analizde İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası hatırlatılarak şöyle denildi:

“O hırslı biri olarak tanınıyor ve onu bu şekilde aktif bir halde görmek, yetkililerin neden onun kanatlarını kesmeye ve adaylığını engellemeye çalıştıklarını daha iyi anlıyoruz.”