Club Brugge-Beşiktaş maçı 1-1 sona erdi

SKOR: Club Brugge 1-1 Beşiktaş 
79'Hans Vanaken / 88' Cenk Tosun

Milli ara sonrasında Trabzonspor deplasmanına çıkan ve 3-0'lık şok skorla kaybeden Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'ndeki grup macerasına deplasmanda başladı. Siyah Beyazlılar, D Grubu ilk maçında Club Brugge'a konuk oldu. Kara Kartal, bu sezon Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı 6 müsabakadan da galibiyetle ayrılmıştı.

Namağlup unvanı...

2. Eleme Turu'nda Tirana'yı 3-1 ve 2-0'lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 3. Eleme Turu'nda ise Neftçi'yi 3-1 ve 2-1'le geçti. Play-Off'ta da Mircea Lucescu'nun takımı Dinamo Kiev'i ise 3-2 ve 1-0 yenerek namağlup unvanını sürdürdü.

Cenk 88'de susturdu

Beşiktaş bu gece ilki yaşadı. Belçika'daki mücadelede Siyah-Beyazlılar, rakibine tam anlamıyla diş geçiremedi. Mert Günok'un yıldızlaştığı maçta Brugge 77'de kaptanı Hans Vanaken'in attığı golle 1-0 öne geçti. Lacivert-Siyahlılar'ın iki direğe takıldığı ve birçok fırsattan yararlanamadığı maçta 88'de sahneye milli golcümüz Cenk Tosun çıktı, Jan Breydel Stadyumu'nu susturdu. Bu gol maçın skorunu belirleyen gol oldu ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Grubun diğer maçında Lugano ile Bodo/Glimt de golsüz berabere kalınca, ilk maçlar sonunda 4 takım da 1 puana ulaştı.