Dedeman otellerinin sahibi Murat Dedeman hayatını kaybetti

İş adamı Murat Dqedaman tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Amerikan hastahanesinde bir süredir tedavi gören işadamı Dedeman otellerinin sahibiydi.

Murat Dedeman 1951 yılında Ankara'da dünyaya geldi. TED Ankara Koleji ardından Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisinden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına atıldı. Uzun süre Dedeman Topluluğunun birçok yönetim kademesinde görev alan Murat Dedeman 1992 senesinden bu yana Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlık görevini sürdürdü. Dedeman Holding oteller zinciri ile öne çıkıyordu.

Murat Dedeman TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyeliklerine sahiptir. Ayrıca 6 Nisan 2007 yılında da Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Murat Dedeman bir süre Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı da yaptı.