Maske takmak corona virüsünden koruyor mu? Hindistanlı doktordan şoke eden açıklama

Salgınla ilgili sosyal medyada ve internet ortamında yer alan birçok bilgi var. Maskerler virüsten korur mu? Salgını ne kadar önler? Bu maskeleri takmak ne kadar güvenli?' Dünya Sağlık Örgütü maskeleri sadece hasta olanların takması gerektiğini savunuyor. Ancak New York'taki Sina Dağı Hastanesi Icahn Tıp Fakültesi'nde Rekonstrüktif Rektörü olan Hindistanlı Doktor  Rajveer Purohit Hindistan kanalında ortaya koyduğu araştırma raporu ile bambaşka bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Doktor Rajveer Purohit, yaptığı araştırmada maske kullanımının koronavirüsün salgında önemli ölçüde engel teşkil ettiğini açıkladı. Maske kullanılmadığında salgın dikey olarak büyüyor. Maske kullanıldığında ise yatay olarak ilerleme sergiliyor. 

Rajveer Purohit'un bu araştırması bilim dünyasındaki "Maske kullanılmalı mı kullanılmamaı mı" sorusunu bir kez daha akıllara getirmiş oldu.

Türkiye'de ise bilim insanları 2'ye bölünmüş durumda. Kimi kısım maske kullanılmasının gerekitğini kimi kesim ise kullanılmaması gerektiğini belirtiyor.

Araştırma sonuçlarının bilim insanları tarafından nasıl bir düşünceye etki edeceği merak konusu...

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});