TBMM'de az sayıda vekil ile maskeli ‘İnfaz Düenlemesi’ görüşmesi

TBMM Başkanvekili Levent Gök, açılış konuşmasında corona virüsüne karşı önlemlerden söz etti.

Meclis Genel Kurulu girişinde tüm milletvekillerine maske dağıtıldı. Milletvekillerinin sosyal mesafeyi koruduğu ve maske taktığı görüldü.

MHP sıralarında bir milletvekilinin maske takmaması dikkat çekti. Gök, maske takmayanları uyararak kurala uyma çağrısı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP ve MHP'yi kapsayıcı ve adil bir infaz düzenlemesi için muhalefet ile ortak çalışmaya çağırdı.

İnfaz düzenlemesini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İnsan hakları savunucularının, yazarların, gazetecilerin, siyasetçilerin sadece konuştukları, yazdıkları, düşündükleri için cezaevinde kalmaya devam edecekleri ama gaspçının, çete reisi ve mensuplarının, dolandırıcının dışarıya rahatlıkla elini kolunu sallayarak çıktığı bir süreci yaşayacağız. Bunda vicdan, eşitlik yok" dedi. Yardım kampanyalarının engellenmesine tepki gösteren Özel, "Bırakmıyorsunuz ki insanlar böyle bir durumda milli takım ruhuyla dayanışma içine girsin. Ödünüz kopuyor kutuplaşma biterse diye. Çünkü bütün gücünüzü kutuplaşmadan alıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});