Sürücüler dikkat! İstanbul'da 3 yerde 3 ay sürecek çalışma

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Arnavutköy Tayakadın'daki bağlantı yolunun ek şeritlerle yenilenmesi çalışmalarına başladı.

Geliş-gidiş birer şerit olan 4 kilometrelik yol, her iki yöne birer şerit daha eklenerek genişletilecek. Arnavutköy ve çevresindeki ilçelere, yeni havalimanına ücretsiz ulaşım olanağı sağlayan yoldaki inşaat, ekim ayında tamamlanacak.

4,5 kilometre uzunluğunda...

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi-Hadımköy TEM bağlantı yolunda da çalışma başlatıldı. Geliş-gidiş ikişer şerit olarak inşa edilecek yol, 4,5 kilometre uzunluğunda. Yol, ekim ayında İstanbulluların kullanımına sunulacak.

Sürücüler 20-25 dakika zaman kazanacak

Yol hizmete alındıktan sonra Büyükçekmece'den Hadımköy istikametine yolculuk yapan sürücüler, Gürpınar Kavşağı ve halk arasında "Deve Bağırtan Caddesi" olarak anılan güzergahtaki yoğun araç trafiğinden kaçınabilecek ve 20-25 dakika zaman kazanacak.

Başakşehir'deki Şamlar ve Kayabaşı mahallelerini birbirine bağlayıp Kayaşehir'e kadar uzanan geliş-gidiş 6 şeritli yolda da inşaat çalışmaları sürüyor. Toplam 5 kilometrelik yol kasım ayında hizmete sunulacak.

Yeni yolların yanı sıra kentin 39 ilçesindeki 4 bin kilometreyi aşkın ana arterde bakım, onarım ve asfalt yenileme çalışmaları da sürüyor. Bu amaçla 2020 yılı boyunca 1 milyon 200 bin ton asfalt kullanılacak.

İBB'nin sorumluluğunda olmayan ara arterlerdeki çalışmalar için yıl sonuna kadar ilçe belediyelerine toplamda 100 milyon liralık asfalt yardımı yapılacak. Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});