İstifalar başladı! İYİ Partili meclis üyeleri CHP'ye dönüyor

İYİ Parti’in 6’lı masadan kalkma kararı sonrası yaşanan ayrışma süreci belediye meclislerine de yansımaya başladı. İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Meclisi'nde grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçen CHP'li üyelerin partilerine dönmek üzere İYİ Parti'den istifa etmeye başladığı öne sürüldü.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; iki büyükşehir belediye meclisi üyesi ile iki ilçe belediye meclis üyesi sonrası başlayan istifalara yenileri de eklenecek.

Gazeteci- yazar Murat Yetkin'de, "Ankara Büyükşehir Meclisi’nde grup kurabilmesi için İyi Parti'ye geçen CHP'li üyeler istifa etmeye başladığını" iddia etti. Yetkin'in Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından aktardığı bilgiye göre; "İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Meclisi’nde grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçen CHP'li üyeler partilerine dönmek üzere İYİ Partiden istifa etmeye başladığını'' söyledi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyerek Altılı Masa ve Millet İttifakı’ndan sert bir açıklama yaparak ayrılmıştı. Akşener’in bu hamlesi sonrasında İYİ Parti’de tepki istifaları yaşanmaya devam ediyor.