İsveç'ten skandal onay! Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te Ankara'yı ikna çabalarını zorlaştıracak yeni protesto gösterilerine izin çıktı.

Aşırı sağcı bir göstericinin cumartesi günü Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde protesto gösterisi düzenlenmesi talebine İsveç polisi tarafından izin verildi. İslam karşıtı gösterici Rasmus Paludan eylem sırasında Kuran-ı Kerim yakmayı planlıyor. 

Danimarka ve İsveç çifte vatandaşlığına da sahip olan Paludan, daha önce hem Danimarka'da hem de İsveç'te benzer protestolar düzenlemiş ve bunlardan bazıları karşı gösterilere yol açarak şiddet olaylarına sebep olmuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç'teki TT haber ajansına yaptığı açıklamada ifade özgürlüğüne vurgu yaptı. 

Diplomatik kaynaklar: İsveç’te, Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in yakılması eylemine izin verildiğinin öğrenilmesi üzerine, İsveç’in Ankara Büyükelçisi bugün Bakanlığımıza çağrılmıştır. Yarın, PKK iltisaklı çevrelerin Stokholm merkezinde bir gösteri yapacaklarını duyurdukları;  terör örgütleri ve yandaşlarının propaganda faaliyetlerine izin verilmesinin Üçlü Ahitname’nin açık ihlali olduğu belirtilmiştir.