Konser yasaklarına ilişkin AKP'den açıklama geldi

Partisinin MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ''Ne bir dilin yasaklanması ne de bir yaşam tarzının yasaklanması bizim kabul edeceğimiz bir şey değil'' dedi. 

''TERÖR PROPAGANDASINA İZİN VERİLMEZ''

Çelik, ''Her bir konserin neye göre izin verildiği neye göre yasaklandığını ben bilemem. Burada titizlik şudur: terör propagandası anlamına gelen faaliyetlere izin verilmez'' ifadelerini kullandı. 

Çelik, şunları söyledi: 

''Yasaklanan bir sanatçımızından bahsediliyor. Kendisi aslında Beyoğlu Kültür Festivali kapsamında sahne alacak.

İkinci bir progpagan yapılıyor. Kürtçe'nin yasaklanması söz konusu olamaz. Bunu biz kaldırdık. Vatandaşlarımızın konuştuğu dil hürmete layıktır. Resmi dilimiz Türkçe'dir. Kürtçe'ye yönelik bir yasak varmış diyenler terör örgütüne destek vermişler. 

Sanata sanatçılara karşı yasaklardan bahsediliyor. Kültür Bakanlığı'mız iki büyük festivala başladı. Beyoğlu festivalinde 10 bin sanatçı, başkentte festivalde 6 bin sanatçı buluşacak. ''

TURİZM BAKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Uluslararası Isparta Gül Festivali'ndeki konseri İslamcıların hedef göstermesinin ardından iptal edilen Melek Mosso'nun bakanlığın Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde sahne alacağını duyurdu.