Kral Charles ulusa seslendi

Annesi Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından İngiltere'ni yeni Kral'ı Charles ulusa seslendi. 

Kral III. Charles oğlu ve veliahtı prens William'ı Galler Prensi, eşi Kate Middleton'ı da Galler Prensesi olarak ilan etti. Galler'in son prensesi William'ın annesi Diana idi. 

Charles'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"70 sene boyunca annem Kraliçe, pek çok devlete liderlik etti. 

İngiliz milletler topluluğuna şöyle bir söz verdi, hayatım kısa ya da uzun olsun hayatımın tamamını sizlere adayacağım dedi ve hayatını bu söz tanımladı.

Annemin anısını saygıyla anıyorum ve hizmete adadığı hayatını bir kez daha anmak istiyorum. Kraliçe tahta çıktığında Britanya ve bütün dünya hala 2. Dünya Savaşı'nın sonrasındaki buhranla baş etmeye çalışıyordu. Toplumumuzu pek çok kültür ve inançtan beslendiğini gördük. 

Ulusumuz ve devletlerimizde bu süre içerisinde hep ilerleme gördük ve değerlerimizi korduk, korumaya da devam etmeliyiz. Sarayın görevleri de devam ediyor, İngiltere kilisesine olan görevimiz de devam ediyor. Benim de çok köklü bir inancım var. Bu bilinçle büyüdüm.

Sevgi dolu eşim artık consort Kraliçe olarak yanımda olacak ve görevlerini yerine getireceğine eminim. William, benim 50 yıldır sürdürdüğüm görevleri üstlenecek. Galler'in yeni Prensi'ni William olarak ilan ediyorum. Kate ile birlikte Prens ve Prenses olarak görevlerini yerini getirecekler.