Memur Ve Emeklinin Zammı İçin İkinci Veri Hesaplandı! İşte Yeni Rakamlar

TÜİK'in şubat ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla beraber milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren yılın ikinci enflasyon verisi de belli oldu.

Enflasyon şubat ayında beklentileri aşara

Ekonomim'de yer alan habere göre; SSK, Bağ-Kur emeklisi bilindiği üzere her yıl Ocak-Temmuz dönemi olmak üzere 6 aylık dilimler halinde zam alıyor. Şubat ayında enflasyon aylık yüzde 4.53 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için de yüzde 4.53 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece ikinci aydan zam yüzde 11.53 olarak belirlendi.

k aylık bazda yüzde 4,53 artış kaydetti. Yıllık bazda ise yüzde 67,07 olarak gerçekleşti.

Nihai emekli zammı 3 Temmuz'da TÜİK'in Haziran ayı rakamlarını açıklamasıyla kesinleşecek. 10 bin TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı da Temmuz ayında yeniden değerlendirilecek.

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.