Meteoroloji’den birçok kente yağmur uyarısı… İşte son hava durumu tahmini

Hava sıcaklıklarının bugün yurt genelinde mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi beklenirken, rüzgarın kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve Marmara ile Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteroloji, vatandaşları yerel kuvvetli yağışlara karşı da uyardı. MGM’den yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; iç batı bölgelerde Cumartesi görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir’in güney, Konya’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Cumartesi bölgenin Karadeniz kıyıları ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.