Patlamasına Hazırlanın, Frenler Tutmayacak

Merkez Bankası’nın (TCMB), yıl sonuna kadar 30 Türk Lirası’nın (TL) altında tutmak için arka kapıdan döviz satışlarına devam etmesine rağmen Amerikan Doları değer kazanmaya devam ediyor.

Mali hizmetler firması SEB'in Gelişmekte Olan Piyasalar (EM) Baş Stratejisti Erik Meyersson, Türkiye’de enflasyonun yeni ekonomi yönetimine rağmen kalıcı bir şekilde düşmesinin mümkün görünmediğini belirtti.

SEB Gelişmekte Olan Piyasalar (EM) Baş Stratejisti Erik Meyersson’a göre Türkiye’de enflasyonun yeni ekonomi yönetimine rağmen, siyasi kısıtlamalar nedeniyle, kurumun tahmin ufku içinde, kalıcı bir şekilde düşmesi pek mümkün görünmüyor ve kurum Türk lirasında değer kaybının gelecek yıl sürmesini bekliyor.

BloombergHT'nin bildirdiğine göre kurumun Emerging Markets Explorer Ekim 2023 raporunda Türkiye ile ilgili bölümde, yerel seçimlerin yaklaşmasının, politika sıkılaştırmasının süre ve kapsamının daha sınırlı olacağı anlamına geldiği belirtildi ve “Liranın üzerindeki değer kaybı baskısı çoğunlukla piyasa dışı önlemlerle hafifletiliyor ancak gelecek yıl kayda değer bir değer kaybı yaşanacağını öngörüyoruz” denildi.