Şafak Mahmutyazıcıoğlu Cinayetinde Sanıklara 18 Yıl Hapis Talebi

Bakırköy'de 27 Ocak 2022'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili görülen davada mütalaa açıklandı.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 8 tutuklu sanık bulunduğu cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanıklar, müşteki Celal Mahmutyazıcıoğlu ve taraf avukatları katıldı.

"ÇOCUKLARI BABASIZ KALSIN İSTEMEZDİM"

Tutuklu sanık Ali Yasak, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesinden özür dilediğini belirterek, "Çocukları babasız kalsın istemezdim. Ben Kadir olayı gerçekleştirilmesin diye elimden geleni yaptım. Daha fazlasını da yapabileceğimi düşünmüyorum" dedi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürme eylemini gerçekleştiren Kadir Yasak ise, "Celal beyden ve Şafak beyin ailesinden özür diliyorum. Ben olay esnasında alkollü değildim. Bilincim yerindeydi. Böyle olmasını istemezdim. Bu olayın bir sebebi var, daha önce de bahsetmiştim. Kasten öldürme suçlamasını kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorumö ifadelerini kullandı.