Seçime saatler kaldı..Her 26 kişiden biri İstanbul’da sandık görevlisi olacak... İşte son bilgiler

10 milyon 563 bin 963 İstanbullu sandık başına gidecek. Sandıklarda ise 405 bin kişinin görevli olacağı öğrenildi. Bu rakamlara göre, 23 Haziran’da İstanbul'da her 26 kişiden biri sandık görevlisi olacak. Sandık görevlileri; oy sayımı, tutanakların birleştirilmesi ve herhangi bir olumsuz duruma karşı itiraz mekanizmasının nasıl işleyeceğine kadar birçok alanda aktif görev alacak.

Onursal Adıgüzel, 31 Mart seçimlerinde 12-13 bin gönüllü varken şu anda 150 bin kişinin görevli olabilmek için başvurduğunu ve bu sayının giderek yükseldiğini aktardı. Sandık görevlisi olarak da yaklaşık 100 bin kişi CHP'de görev yapacak.

MHP’de ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın açıklamasına göre ise 31 bin 126 sandıkta 41 bin 500 MHP’li görevlendirildi. İYİ Parti’de ise görevli sayısının 20 bin civarında olduğu öğrenildi.

AKP'de de sandık başına 9 kişi görev yapacak. Bu 9 kişinin içinde asil ve yedek olmak üzere sandık kurulu üyeleri, veri akışı ve oy sayımında kontrolün sağlanmasından sorumlu müşahitler de yer alacak.

 

Ferit SEÇKİN / İçerik Editörü
ferit@sakinca.com
@ferit_seckin