Türkiye’yi sarsan Ceren Özdemir cinayetinde flaş gelişme

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'ncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in öldürülmesi olayında katil Özgür Arduç'un açık cezaevine alınması, firar etmesi ve yakalanması süreçlerinde ihmalleri olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında soruşturma başlattı.

Ceren Özdemir'in ailesi tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlayan soruşturmada, cezaevi, adliye ve kolluk görevlileri hakkında görevi ihmal soruşturması yürütülüyor.

CEZAEVİ, ADLİYE, KOLLUK GÖREVLİLERİ SORUŞTURULUYOR

Başsavcılığın titizlikle yürüttüğü soruşturma Ceren Özdemir'in ailesinin avukatı Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz'ın yaptığı kapsamlı suç duyurusundaki iddialar üzerinden yürütülüyor.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

Soruşturmada araştırılacak iddialar şöyle:

*Katil Özgür Arduç bir çocuğu öldürmeye teşebbüs suçunun da aralarında olduğu kabarık bir adli sicille cezaevinde hükümlü olduğu süreçte, 8 disiplin suçu işledi. 6 kez hücre, 2 kez bazı etkinliklere katılmaktan alıkoyma cezası aldı. Katil Arduç'un disiplin cezalarından biri de 2013 yılında hastaneden firara teşebbüs etmesiyle nedeniyle verildi. Katil Arduç son firarından önce de Rize Kalkandere Açık Cezaevi'nden kaçtı.

Serenay ÖZEL / İçerik Editörü
serenay@sakinca.com
@OzelSerenay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});