Deprem kahininden korkutan açıklama

Siyaset 28.02.2019 - 15:26, Güncelleme: 28.02.2019 - 15:26
 

Deprem kahininden korkutan açıklama

'Deprem kahini' olarak ünlenen, Gökbilimciler listesinde üçüncülüğe giren Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'in son olarak Ekvador'daki 7.7 büyüklüğündeki depremi de bilmesi endişelere yol açmıştı. Hoogerbeets bu sefer de Türkiye için tahminde bulundu.
Hoogerbeets bu kez, "Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olacağını biliyoruz, sadece ne zaman olacağını bilmiyoruz" dedi. Hoogerbets, bu kez de Marmara Depremi hakkında açıklamada bulundu. Hoogerbets, 3 ya da 4 Mart’ta dünyanın bir yerinde 6 veya 7 büyüklüğünde bir deprem olacağını belirtirken, bu depremin İstanbul’da olup olmayacağı sorusuna, “Belki de, bu mümkün” dedi. Hollandalı bilim adamı, “Mesela Irak ve İran’a bakınca yakın zamanda 7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu kısımda baskı artıyor. Türkiye sıradaki yer olabilir. Anadolu fay hattı var, Türkiye’de de büyük bir deprem olabilir. Ama çok sık olmaz, çünkü baskı Asya ve aynı zamanda Akdeniz tarafından geliyor. Bir sonraki depremin Türkiye’de ne zaman olacağını tahmin etmek çok zor. Ama ne kadar uzun sürerse olasılık o kadar artar. Türkiye’de 7 büyüklüğünde bir deprem çok olası. Deprem, Orta Anadolu’da da olabilir. Bilim adamları, Türkiye’de yaşanması beklenen depremin geciktiği konusunda hemfikir, ancak ne zaman olacağını bilemiyoruz” dedi.  
'Deprem kahini' olarak ünlenen, Gökbilimciler listesinde üçüncülüğe giren Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'in son olarak Ekvador'daki 7.7 büyüklüğündeki depremi de bilmesi endişelere yol açmıştı. Hoogerbeets bu sefer de Türkiye için tahminde bulundu.

Hoogerbeets bu kez, "Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olacağını biliyoruz, sadece ne zaman olacağını bilmiyoruz" dedi.

Hoogerbets, bu kez de Marmara Depremi hakkında açıklamada bulundu. Hoogerbets, 3 ya da 4 Mart’ta dünyanın bir yerinde 6 veya 7 büyüklüğünde bir deprem olacağını belirtirken, bu depremin İstanbul’da olup olmayacağı sorusuna, “Belki de, bu mümkün” dedi.

Hollandalı bilim adamı, “Mesela Irak ve İran’a bakınca yakın zamanda 7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu kısımda baskı artıyor. Türkiye sıradaki yer olabilir. Anadolu fay hattı var, Türkiye’de de büyük bir deprem olabilir. Ama çok sık olmaz, çünkü baskı Asya ve aynı zamanda Akdeniz tarafından geliyor. Bir sonraki depremin Türkiye’de ne zaman olacağını tahmin etmek çok zor. Ama ne kadar uzun sürerse olasılık o kadar artar. Türkiye’de 7 büyüklüğünde bir deprem çok olası. Deprem, Orta Anadolu’da da olabilir. Bilim adamları, Türkiye’de yaşanması beklenen depremin geciktiği konusunda hemfikir, ancak ne zaman olacağını bilemiyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.