Bodrum’daki yangın büyüdü! Alevler tatil sitelerine...
Bodrum’daki yangın büyüdü! Alevler tatil sitelerine...
Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğlen saatlerinde çıkan yangın 8 saattir devam ediyor. Tatil sitelerine 20 metreye kadar yaklaşan alevlere tatilciler; kürek, süpürge ve taşlarla müdahale etti. Havanın kararmasıyla, alevlere müdahale eden 3 helikopter çalışmalarını sonlandırırken, 13 itfaiye aracı, çok sayıda arazöz ve 55 yangın söndürme personelinin karadan müdahalesi sürüyor.
Bodrum'un Gürece Mahallesi’nde çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüdü. İslamhaneleri ve Bağla mahallelerine kadar ulaşan alevlere çok sayıda itfaiye, orman ekibi, Muğla 911 arama kurtarma ekipleri, Akut ekipleri ve tatilciler müdahale etti. Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı 13 araç, 55 itfaiye eri, orman ekiplerine ait 3 arazöz, 15 orman işçisi, 911 arama kurtarma ekiplerinde 10 gönüllü, Akut ekiplerinden 5 gönüllü yangına müdahale etti. 112 ekipleri de bölgede hazır bulundu.
Yangının bir anda büyümesiyle 3 mahalleye yayılan alevler otluk ve makilik alanları küle çevirdi. Hızlı bir şekilde yayılan alevler şimdiye kadar yaklaşık 40 hektarlık bir alanda etkili oldu.
![]() |
Serenay ÖZEL / İçerik Editörü serenay@sakinca.com @OzelSerenay |
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.