Güney Afrika'da sel: 67 ölü

Güncel 12.06.2025 - 23:16, Güncelleme: 12.06.2025 - 23:16
 

Güney Afrika'da sel: 67 ölü

GÜNEY Afrika'da etkili olan şiddetli yağış ve kar fırtınasının neden olduğu selde 67 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Kooperatif Yönetimi ve Geleneksel İşler Bakanı Velenkosini Hlabisa, üç gündür devam eden şiddetli yağışların yol açtığı selin etkilediği Güney Afrika’nın Doğu Cape eyaletinde açıklama yaptı. Hlabisa, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirterek, “Bu bir felaket. Ölü sayısı şu anda 57'ye yükseldi. Kayıplar artabilir” dedi.   Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın cuma günü selden etkilenen bölgeyi ziyaret edeceği açıklandı.
GÜNEY Afrika'da etkili olan şiddetli yağış ve kar fırtınasının neden olduğu selde 67 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kooperatif Yönetimi ve Geleneksel İşler Bakanı Velenkosini Hlabisa, üç gündür devam eden şiddetli yağışların yol açtığı selin etkilediği Güney Afrika’nın Doğu Cape eyaletinde açıklama yaptı. Hlabisa, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirterek, “Bu bir felaket. Ölü sayısı şu anda 57'ye yükseldi. Kayıplar artabilir” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın cuma günü selden etkilenen bölgeyi ziyaret edeceği açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.