İran Devrim Muhafızları: Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD üsleri füzelerle hedef alındı

Dünya (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.06.2026 - 14:25, Güncelleme: 06.06.2026 - 14:25
 

İran Devrim Muhafızları: Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD üsleri füzelerle hedef alındı

İRAN Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ordusunun Sirik ve Keşm Adası'na yönelik saldırısına misilleme olarak, Kuveyt'teki Ali es-Salem Hava Üssü ile Bahreyn'deki Beşinci Filo Karargahı'nın füzelerle hedef alındığını duyurdu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, saat 01.30 sıralarında ABD ordusunun yönlendirmesiyle hareket eden 4 petrol tankerinin, defalarca yapılan uyarılara rağmen koordinasyon kurmadan Hürmüz Boğazı'ndan yasa dışı yollarla çıkmaya çalıştığı belirtildi. İkazların ardından tankerlerden birinin hedef alınarak durdurulduğu, diğer gemilerin ise geri dönmek zorunda kaldığı ifade edildi. Saat 02.30 sıralarında da ABD'ye ait insansız hava araçlarının (İHA), Sirik ve Keşm Adası’nda bulunan iki haberleşme kulesini saldırı gerçekleştirdiği aktarıldı. Açıklamada, ABD'nin bu eylemine karşılık verildiği vurgulanarak, “ABD ordusunun bu saldırganlığına derhal yanıt olarak; Kuveyt'teki Ali es-Salem Hava Üssü ile Bahreyn'deki Beşinci Filo Karargahı, Devrim Muhafızları tarafından fırlatılan balistik füzelerin hedefi olmuştur” denildi.
İRAN Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ordusunun Sirik ve Keşm Adası'na yönelik saldırısına misilleme olarak, Kuveyt'teki Ali es-Salem Hava Üssü ile Bahreyn'deki Beşinci Filo Karargahı'nın füzelerle hedef alındığını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, saat 01.30 sıralarında ABD ordusunun yönlendirmesiyle hareket eden 4 petrol tankerinin, defalarca yapılan uyarılara rağmen koordinasyon kurmadan Hürmüz Boğazı'ndan yasa dışı yollarla çıkmaya çalıştığı belirtildi. İkazların ardından tankerlerden birinin hedef alınarak durdurulduğu, diğer gemilerin ise geri dönmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Saat 02.30 sıralarında da ABD'ye ait insansız hava araçlarının (İHA), Sirik ve Keşm Adası’nda bulunan iki haberleşme kulesini saldırı gerçekleştirdiği aktarıldı. Açıklamada, ABD'nin bu eylemine karşılık verildiği vurgulanarak, “ ABD ordusunun bu saldırganlığına derhal yanıt olarak; Kuveyt'teki Ali es-Salem Hava Üssü ile Bahreyn'deki Beşinci Filo Karargahı, Devrim Muhafızları tarafından fırlatılan balistik füzelerin hedefi olmuştur” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.